joi, 10 mai 2012

Virus care creaza .exe


Este vorba despre virusul care creaza pe langa fisierele avi/mp3/jpg si fisiere cu extensia avi.exe/mp3.exe/jpg.exe/jpeg.exe/sub.exe....etc care au drept icon "New folder". Probabil multi dintre voi ati luat virusul de pe Huburi
Practic pentru a scapa de fisiere dai un search in Windows dupa extensiile in cauza, selectezi tot si dai delete, dar de multe ori cate un fisier nu poate fi sters si trebuie sa o iei de la capat cu selectatul si stersul (binenteles cu atentie fara a selecta fisierele care nu pot fi sterse), proces care poate deveni enervant mai ales daca ai multe.

Aplicatia pe care am facut-o face procesul mult mai usor de suportat. Utilizatorul nu trebuie decat sa selecteze partitiile pe care vrea sa le scaneze, sa dea un scan si un delete la fisierele gasite. Eventual sa bifeze/debifeze anumite fisiere pe care vrea sa le pastreze (in general nu e nevoie, aplicatia nu greseste la scanat). Daca nu vrei sa stergi fisierele, atunci le poti doar muta in carantina pentru a le sterge mai tarziu. Interfata utilizatorului e foarte simpla, punand la dispozitie doar functionalitatea strict necesara. Aplicatia a fost facuta cu scopul de a fi extinsa si pentru asta, in fisierul de initializare core.ini se pot adauga extensii noi (de exemplu daca pe viitor si bitmap-urile vor suferi de problema, atunci nu ai decat sa adaugi si extensia bmp si sa dai un scan).

Pentru un control mai puternic, aplicatia pune la dispozitie si un fisier de log (resolver.log) care poate oferi detalii despre operatiile care au fost efectuate asupra fisierelor cat si despre rezultatele operatiilor (probabil la un moment dat unele fisiere nu vor putea fi sterse, deci e bine sa stii care).

Aplicatia nu face decat sa stearga fisierele problema, dar nu scoate virusul din sistem (ex nu verifica daca este rezident in memorie/nu verifica registrii).

Link Download : http://www.fileshare.ro/15171339336.1

Niciun comentariu: