miercuri, 21 martie 2012

Cum fac calculatorul sa meargă/ruleze mai repede (Tutorial)

Cu această problemă ne confrutam fiecare dintre noi, toti vrem ca PC-ul nostru sa ruleze mai uşor, vrem să stăm pe Messager/Skype să ascultăm muzică şi sa ne jucăm in acelaşi timp.... hmmm...cam multe pentru unii dintre noi care avem calculatorul de "lemn".Însa această problemă o putem trata in cele ce urmează deoarece vreau sa vă arăt o metodă simplă pentru imbunătăţirea performanţei PC-ului.

  1. Start/Run.. apoi scrieţi comanda "Prefetch" şi ok ;
  2. Şterge tot din fereastra cu acele fişiere deschise (fară frică)  ;
  3. Mergi din nou la Start/Run.. dar de data aceasta vei scrie "msconfig", in fereastra deschisa mergi la "startup" si debifezi cu atenţie programele care nu vrei să iţi pornească o dată cu calclulatorul;
  4. Se restartează PC-ul.(o să apară un mesaj după restart la care o să dai ok).
Pentru o îmbunătătire mai complexă poţi folosi TuneUp Utilities sau Advanced SystemCare pe care le recomand şi ajută la o optimizare mai aprofundată.
      ...Succes...

Un comentariu:

Anonim spunea...

va pierdeti timpul. nu puteti face din rahat bici. stangeti din buci si cumparati un computer performant.
oricum pe programatori nu prea sunt interesati de scrierea de progame optimizate ci doar sa mearga suficient de bine, asa ca la 3-4 ani
ar trebui sa va schimbati calculatorul.Va spun din experinta ca optimizarea este iluzorie, da rezultate doar pe calculatoarele care sunt neglijate total de utilizatori nepriceputi, dar si in cazul lor e doar o hestiune de timp pana revin la situatia initiala.