sâmbătă, 9 octombrie 2010

Clonare windows

Clonarea Windows-ului pentru zile negre este un proces simplu care te scuteste de o a doua formatare plus reinstalarea sistemului de operare si  a tuturor programelor. Treaba durează mai puţin de 5 minute (în esenţă, depinde de viteza de citire/scriere a HDD-ului) şi constă în crearea unei imagini a partiţiei care conţine Windows-ul pe o altă partiţie. Practic, se arhivează conţinutul C-ului într-un fişier cu extensia .GHO într-un loc la alegere.


Programul care face asta se numeşte Norton Ghost şi este integrat, alături de alte utilitare, într-un CD cu numele de Hiren's Bood CD. Versiunea pe care o folosesc eu se găseşte aici


Deschiderea programului Norton Ghost
Boot-ezi de pe CD -> 2. Disk Clone Tools -> 2. Norton Ghost 8.2 -> 3. Ghost -> "Swap files" (enter sau aştepţi câteva secunde şi se lansează Ghost-ul).

Salvarea imaginii "ghost":
După ce ai trecut de Welcome Screen:
Local -> Partition -> To Image -> Select local source drive (enter) -> Source partition (enter) -> File name to copy to (cauţi locul în care vrei să salvezi imaginea de ~2 GB, dai nume la fişier) -> Compress (Fast) -> Yes -> aştepţi să termine, după care Reset Computer.

Restore fresh Windows:

->Repeţi paşii de mai sus, până la lansarea Ghost-ului.
Local -> Partition -> From Image -> Source Partition (alegi partiţia pe care se află fişierul .GHO) -> Local Destination Drive (alegi HDD-ul pe care se află partiţia-destinaţie - în cazul în care ai mai multe HDD-uri) -> Destination Partition (te asiguri că e selectat Primary şi verifici mărimea partiţiei, pentru siguranţă, să nu rescrii altundeva)-> Yes -> aştepţi să termine, dai restart şi..asta-i tot.

Niciun comentariu: